Truineer Nieuws melden?

Kasteel Duras zet opnieuw deuren open voor ?Kerstmagie?

Het kasteel van Duras gaat in december weer open voor een spannende theaterproductie Kerstmagie. Het gaat om een concept van productiehuis Historalia van Prins Simon de Merode.

© Fotograaf: Truineer

Kerstmagie is een sfeervol kerstspektakel met theaterwandelingen doorheen een versierd kerstkasteel. Het concept is onveranderd en net als vorige jaar waarbij de bezoekers een verhaal ontdekken in een achttal verschillende kamers van het kasteel.
In Sint-Truiden zullen de acteurs het verhaal ‘Het geheim van de torenkamer’ brengen. Truienaars Chris Mathijs en Bruno Beckers zijn projectco?rdinatoren in Duras en lanceerden al een oproep naar acteurs die een rol wilden spelen in deze Kerstmagie. ?Afgelopen dinsdag was de startvergadering waarop opnieuw een groep van 70 acteurs, actrices, kinderen en figuranten hun medewerking toezegden. Daarnaast nog eens een 40-tal medewerkers voor decorbouw, kledij, catering, onthaal, kinderbegeleiders en zo meer. Het geheel wordt gedirigeerd door gastregisseur Jeroen Jean?, stelt Mathijs.
Vijf kastelen
Kerstmagie was de afgelopen jaren al een groot succes in het Kasteel van Westerlo, het Slot van Laarne, het Kasteel van Vlamertinge en het Kasteel van Duras en dit jaar worden daar het kasteel d’Ursel in Hingene en het kasteel van Wijnendale aan toegevoegd.
Prins Simon de Merode, eigenaar van het kasteel van Westerlo, richtte vijf jaar geleden zijn productiehuis Historalia op. Met de inkomsten van die musicalspektakels op zijn kasteeldomein en een jaarlijkse editie van Kerstmagie kan de prins het kasteel en domein in stand houden. ?Voor de toeschouwers is het ook een unieke kans om kastelen die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek, te bezichtigen. De Kerstmagie spektakels in de kastelen waren zo’n succes en de bezoekers waren zo onder de indruk dat wij besloten het jaarlijks te herhalen. Dat was ook collega-kasteelheren niet ontgaan en ze vroegen ons om het ook op hun domeinen te organiseren. Vandaar dat er weer twee kastelen bij zijn gekomen. Het is zo een mooie manier om ons erfgoed te tonen aan de jonge generatie?, zegt Prins Simon de Merode.
Praktisch: tickets bestellen kan enkel op: www.kerstmagie.be
Data en uren: 7, 8, 9, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 en 23 december.
Maandag tot donderdag van 17.00u t.e.m. 19.15u -10 voorstellingen/dag
Vrijdag 17.00u tot 20.15u – 14 voorstellingen/dag
Zaterdag van 14.00u ? 20.15u – 25 voorstellingen per dag
Zondag van 14.00u ? 19.15u – 21 voorstellingen per dag
Ieder kwartier vertrekt een begeleide tour met steward doorheen het kasteel. Per groep mogen max. 30 volwassenen en 6 kinderen t.e.m. 4 jaar mee. Een tour duurt ongeveer een uur. Er zijn meerdere trappen te nemen en daardoor is de tour niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en buggy?s.
Prijs: 14,95 euro p.p., kinderen t.e.m. 4 jaar zijn gratis.