Truineer Nieuws melden?

KantelinK pakt uit met Trudo-wandtapijt

Negen maanden lang werkten 12 leden van KantelinK aan een actueel wandtapijt, opgebouwd uit hedendaagse kant, brokaat en textiele werkvormen met als thema de Heilige Trudo, stichter van onze stad. Het kunstwerk kan je bekijken in de O.L.V.-Kerk.

© Fotograaf: Truineer

Vertrekkende van verschillende idee?n en voorontwerpen werd gekozen voor een compositie van driehoeken aangevuld met het logo van de Trudofeesten. De driehoek verwijst naar de ?Drie-Eenheid?, maar ook naar de torens van de Stad Sint-Truiden.

De kleuren rood, oranje, oker en goud van dit groepswerk symboliseren de ?warme gloed? die het leven van de H. Trudo oproept. De transparantie van het geheel geven het wandtapijt een moderne uitstraling.

De uitvoering ervan gebeurde tijdens de bijeenkomsten van KantelinK in de Kantsite bij de Zusters Ursulinen, waarvoor onze oprechte dank.

Het wandtapijt, 120 cm bij 180 cm groot, is van 8 juni tot en met 24 november elke dag van 9u tot 14u te bezichtigen in de Onze-Lieve-Vrouwekerk (niet tijdens de kerkdiensten). Daarna krijgt het tapijt een definitieve bestemming in de Dekenij van Sint-Truiden.