Truineer Nieuws melden?

Incidentrijke match eindigt onbeslist

Genk gaf deze avond een riante 0-3 uit handen: Boli tweemaal en Garcia zorgden dat de Smurfen met ??n puntje naar huis moesten.

© Fotograaf: Truineer

Maar wat er voor het eindsignaal gebeurde, had weinig met voetbal te maken. STVV mocht dan in de eerste helft wel veel balbezit hebben, drie stilstaande fases zorgden voor een 0-3 voorsprong voor KRC Genk, mede dankzij twee penalty?s waarvan we geenszins de correctheid betwijfelen.
Dat de Sint-Truidense fans even gefrustreerd raakten, na de ?boeren?gezangen van de Genkse fans is begrijpelijk maar hun reactie helemaal niet. Scheidsrechter Visser moest de match staken, stuurde iedereen voor een kwartier naar de kleedkamers, om de heethoofden achter het Genkse doel tot bedaren te brengen. Die waren de Genkse goallie aan het bekogelen met alles van in hun handen kwam.
De onderbreking moet wonderen gedaan hebben, want we zagen een heel andere geel-blauwe ploeg uit de kleedkamers komen. Genk raakt kant noch wal en het ondertussen zich correct dragende publiek schreeuwde de Kanaries naar een gelijkspel, een drawn waar tijdens de onderbreking niemand meer geloofde.
En of de uitslag 3-3 blijft, kan ook betwist worden. Vijf minuten voor tijd moesten de ordediensten ingrijpen aan de ?kooi? van de ontgoochelde Genkse fans die woest te keer gingen. Zo erg zelfs dat Visser zich genoodzaakt voelde om de wedstrijd af te fluiten met nog enkele minuten op de teller. Het zou wel eens kunnen dat deze match zijn beslag krijgt voor de groene tafel?