Truineer Nieuws melden?

Inbraak in De Zwaan bij Faroek

In het nieuwe seizoen van het Opsporingsprogramma Faroek, gisteren op tv, kwamen de inbraken ter sprake die een bende in de nacht van 27 op 28 juni pleegde in De Zwaan en een aantal andere plaatsen in Groot-Gelmen.

© Fotograaf: Truineer

In De Zwaan verschaften vier gemaskerde personen zich de toegang via het terras. Dat tonen de camerabeelden. Ze doorzoeken de kassa in de gelagzaal en vinden daar wat papieren geld en kleingeld. Boven vinden ze in een kluis 7000 euro. Die nacht plegen ze ook een inbraak in Het Lelijk Eendje en een Doe-Het-Zelf zaak. Later pleegden ze ook nog in Maestro Ice op de Luikersteenweg een inbraak.

Op het moment van de inbraak verplaatsten ze zich met een lichtgrijze Volvo V60 die gestolen werd in Gingelom. De nummerplaat bleek vals. De bende pleegde ook inbraken in het Brabantse, Luikse en Antwerpse.

De beelden kunnen jullie bekijken via het replayprogramma van uw provider of via de website van VTM

Voor tips

080030300

opsporingen@police.belgium.eu