Truineer Nieuws melden?

In 2020 start project ?Broeders?

Ten laatste begin november slingert de sloophamer de voormalige gebouwen van ?De Broeders? tegen de vlakte. De sloopvergunning is in de maand juli van dit jaar aangevraagd bij de stad Sint-Truiden.

© Fotograaf: Truineer

Aansluitend zal het archeologisch vooronderzoek starten en dan starten de bouwwerkzaamheden. In september 2017 nam de eerste graad van KCST haar intrek in de campus Plankstraat waarmee een einde kwam aan 132 jaar onderwijs in de gebouwen van het toenmalige Sint-Trudo-instituut beter bekend als ?de Broeders?.
De projectsite omvat de huidige terreinen van de Broederschool en de parking aan de Ridderstraat uitkomend aan het Heilig Hartplein. Bij de bouwaanvraag van het project zal door de ontwikkelaar Gilen & Vestio geen doorsteek voorzien worden van het project naar de Luikerstraat.
De projectontwikkelaars hebben ervoor gekozen om ook geen retail te voorzien in het project. Na een marktbevraging bij enkele gespecialiseerde kantoren in retail, is het duidelijk dat er in Sint-Truiden op dit ogenblik geen plaats is voor extra 4000m2 winkelruimte. Ze gaan dus voluit voor een woonproject met veel groen en open ruimte. Er zullen drie doorsteken gerealiseerd worden via de Ridderstraat, De Schepen Dejonghstraat en het Heilig Hartplein. Op het gelijkvloerse niveau zullen er ook enkele kantoor voor vrije beroepen worden voorzien. Meer bepaald voor advocaten, notarissen en tandartsen. De effectieve werken starten in het voorjaar van 2020 afhankelijk van het vergunningstraject uiteraard.