Truineer Nieuws melden?

Het station van Sint-Truiden in het VRT nieuws.

Vanaf vandaag (maandag) zijn tientallen stationsloketten in ons land minder lang open. Dat is onder meer het geval in Sint-Truiden.

© Fotograaf: VRT

Op werkdagen sluiten de loketten om 13.30 uur. Wie dan nog een ticket wil, moet zich wenden tot de automaat in het station of thuis via internet zijn vervoersbewijs afhalen. Treinreizigers die na halftwee in het station arriveren moeten dus een ticket kopen in een automaat. En dat gaat bij sommigen gepaard met automatenangst. Waar jongeren het makkelijk vinden, gaan senioren rapper in protestmodus. Drempelvrees is het grootste probleem, maar met wat hulp lukt het toch. Maar voor Jeanine was het toch een brug te ver, en toen het niet lukte?liet ze de trein voor wat hij was en nam de bus naar Landen.