Truineer Nieuws melden?

Gezin van Pia uit Antwerpen zoekt 1,9 miljoen

Elke eurocent die een sms voor baby Pia opbrengt zal dan toch integraal naar het gezin van het meisje gaan.

© Fotograaf: Truineer

Elke eurocent die een sms voor baby Pia opbrengt zal dan toch integraal naar het gezin van het meisje gaan. Er was aanvankelijk sprake van een kost van ongeveer 0,5 euro die aan telecombedrijven Telenet, Proximus en Orange bleef plakken. ?Voor het goede doel brengen we nooit kosten in rekening?, zegt Proximus-woordvoerder Fabrice Gansbeke.
De actie voor de kleine Pia, amper 9 maanden oud, is ontploft. Honderdduizenden mensen stuurden al een sms om het gezin dichterbij de 1,9 miljoen euro – nodig voor een levensreddend medicijn – te brengen. Aanvankelijk was de moeder van het meisje, Ellen De Meyer, ervan overtuigd dat voor elke 2 euro die een sms kost, er zo?n halve euro naar Telenet, Proximus en Orange ging.
?Klopt niet?, zegt Fabrice Gansbeke van Proximus. ?Voor goede doelen brengen we geen kosten in rekening. Een nummer als 4666 wordt ook voor de Rode Neuzen Dag gebruikt en dan geldt dezelfde regel.?
Telenet laat weten dat de actie niet via de juiste procedure werd gestart en er daarom aanvankelijk wel een kost was per sms. ?Maar nu duidelijk is dat het om een goed doel gaat zullen we, zoals steeds, die kost laten vallen?, zegt Isabelle Geeraerts. ?Dat geldt ook voor alle sms?en die eerder al verstuurd werden. Al het geld gaat dus integraal naar Pia.?
De ouders van de kleine Pia, amper 9 maanden oud, hebben een nationale sms-actie gestart om hun kleine meid te redden. Het enige geneesmiddel dat haar kan genezen kost 1,9 miljoen euro en is meteen het duurste ter wereld. ?Stuurt ??n Belg op tien een sms, dan is het leven van ons dochtertje gered?, zegt mama Ellen De Meyer uit Wilrijk. En Belgi? omarmt de actie: in geen tijd stuurden nu al 586.865 mensen een sms.
Pia werd geboren met een spinale musculaire atrofie, een zeldzame genetische ziekte waardoor de spieren nauwelijks werken en steeds zwakker worden. Alleen het duurste geneesmiddel ter wereld, Zolgensma, kan haar redden. E?n enkele prik met een prijskaartje van, hou je vast, 1,9 miljoen euro.

Stuur een sms naar 4666 met de boodschap “pia” en die 1,9 miljoen moeten makkelijk bij mekaar te sprokkelen zijn, als je weet dat we om 17.30 uur al aan bijna 1,2 miljoen zaten!