Truineer Nieuws melden?

Genk fans maakten amok met voorbedachte rade

0-3 of 3-3. De uitslag deed er niet toe. De fans van STVV maakten amok. Maar de fans van Genk ageerden met voorbedachte rade. Op sociale media gaven ze al dagen op voorhand te kennen dat ze de kooi sowieso zouden afbreken.

© Fotograaf: Truineer

Voorbedachte rade: jawel. Uit goede bron vernamen we dat schroevendraaiers in de zogenaamde kooi zijn gebruikt om panelen los te draaien. En er werd ook minstens ??n koevoet gebruikt om hechtingen weg te halen. Onderzoek zal moeten uitwijzen hoe die dingen in het desbetreffende vak zijn geraakt. Men sluit ook niet uit dat dit al een tijd voor de start van de match gebeurde.

Waarom alle herrie om die kooi, vraagt u zich af. Ook wij vragen ons dat af. Zo’n kooi van plexiglas en netten vind je heus niet alleen op Stayen. In Duitsland zitten vele bezoekende supporters zelfs achter glas. Er werd door die ingreep wel veel commotie gecre?erd vooraf. En achteraf werd ernaar verwezen als oorzaak voor de rellen. Ietwat ver gezocht, zo vinden we.? Als het 2-3 was gebleven, had geen enkele Genkie daar ook maar een moment over geklaagd. Als het zo erg was, had het bestuur van Genk maar vooraf moeten ingrijpen. Ook dat gebeurde niet.

Wat er ook van zij. Wij gaan ervan uit dat de kooi sowieso was gesloopt. In het beste geval hadden de Genkies dat na de overwinning gedaan. Want door het losmaken en losschroeven van de hechtingen lag de weg naar de grasmat sowieso open.