Truineer Nieuws melden?

Geen mosselen, wel opendeurdag bij de brandweer

Traditioneel was er dit weekend de opendeurdagen bij de brandweer. Wegens de derby tussen STVV en KRC Genk was het organiseren van de barbecue op zaterdag niet aan de orde wegens de aanwezigheid van de manschappen op Stayen om daar de “branden” te blussen.

© Fotograaf: Truineer

Des te meer volk was er zondag op de opendeur. Die stond weer in het teken van rookmelders, brandpreventie en brandbestrijding in de woning. Het initiatief past in het streven van de brandweerkazerne om een open huis te zijn waar de burger op elk ogenblik met al zijn vragen terecht kan. De opendeurdag is zowat het hoogtepunt van het jaar. Naast de blusdemonstraties en rondleidingen, jeugdbrandweeractiviteiten, infostands van de lokale politie en preventiedienst mochten er foto?s gemaakt worden in de brandweervoertuigen. De inkomsten worden verdeeld tussen de jeugd? en brandweerwerking. ?Dit jaar wordt ook een gedeelte overgedragen aan de vriendenkring van Heusden Zolder. Op hun beurt maken zij de financi?le steun over aan de naastbestaanden van de overleden collega?s en zwaargewonde brandweerman, ?zegt Dirk Odeurs, sectorcommandant Zuid-West -Limburg.