Truineer Nieuws melden?

Freddy Davis viert verjaardag met gratis taart

Freddy Davis heeft redenen om te feesten: hij wordt op 23 september 60, hij is dit jaar 45 jaar bezig met muziek, zit 10 jaar bij D & V Publishing Group (cd-uitgeverij), staat meer dan 6 maanden in de hitlijsten. Op 23 september is hij te gast in ?t Catarakske, daar trakteert hij iedereen op taart.

© Fotograaf: Truineer

Muziek was de rode draad in het gezin waarin Freddy opgroeide. ?Mam? (bomma) zong graag een liedje, ze zei steeds ?je kan beter een liedje zingen dan kwaad zijn?. Freddy?s zus die zes jaar ouder is speelde een aardig stukje accordeon en gitaar. Zij was het die Freddy aanzette tot muziek maken en hem een drumstel kocht, Freddy was toen amper 14.? Een jaar later timmerden ze een discobar in elkaar die gedoopt werd tot ?The Golden Star? en zo trok Dj Freddy als 15-jarige al de baan op om de mensen een aangename avond te bezorgen. In 1980 organiseerde hij voor het eerst een balavond in een tent in Zepperen. Dat was meteen een schot in de roos. De daaropvolgende jaren werd de tent steeds groter, bekende namen traden op zoals Joe Harris, Bobby Prins, Henk Wijngaard, Mieke en Ruth Mac Kenny. Freddy was ook actief in het Sint-Genovevakoor te Zepperen wat elke zondag de hoogmis opluisterde. Af en toe werd er een jongerenviering gedaan en dan ging het drumstel mee naar de kerk.
Na zijn eerste carri?re als zanger werd het even stil rond Freddy Davis, maar met een nieuwe eeuw voor de deur kreeg zijn zangcarri?re weer een boost. En nu is hij niet meer weg te branden uit de hitlijsten.
Hij gaat zwaar in de kosten vallen. Wanneer hij op 23 september optreedt in het Catarakske, serveert hij taart voor iedereen. Verjaardagtaart wel te verstaan.