Truineer Nieuws melden?

Fototentoonstelling verdwenen caf?s Sint-Truiden

Op zaterdag en zondag 19/20 oktober 2019 van 14 tot 18 uur kunt u de fototentoonstelling ‘Verdwenen caf?s’ van de Heemkundige Kring Groot-Sint-Truiden gratis bezoeken in de Sportzaal van het Oud-Atheneum in de Zoutstraat 46, Sint-Truiden.

© Fotograaf: Jos Lacroix

Het is niet de ambitie van de Heemkundige Kring een echte geschiedenis van de dorst in Groot-Sint-Truiden te presenteren, maar de smaakpapillen van het publiek zullen wel geprikkeld worden door pittige anekdotes die de 200 tentoongestelde foto’s begeleiden.
Een lekker glas drinken is immers veel meer dan zich laven. Gezelligheid, sociaal contact, discussies, een kaartje leggen, een uurtje zorgeloosheid… caf?bezoek biedt een veelzeggende kijk op het dagelijkse leven.
Talrijke herbergen zijn echter verdwenen. Soms staat het gebouw er nog, maar net zo vaak werd het vervangen door nieuwbouw. Kom op de tentoonstelling ontdekken welke plekjes voorgoed verdwenen zijn, maar toch nog herinneringen blijven oproepen.
Een humoristische uitspraak in nooit ver weg, zoals ‘In de Zwarte Wolk, den baas drinkt meer als ’t volk’ (caf? in Zepperen) of ‘Hier werd al zoveel gelogen, dat de balk ervan is doorgebogen’ (Caf? Vlekken in Kortenbos).
Zoals u merkt, beperken we ons niet tot het centrum van de stad, maar verkennen we ook de dorpen die bij Sint-Truiden ingelijfd werden.
Kom een pintje drinken en genieten van een duik in het dorstige verleden van stad en omgeving.