Truineer Nieuws melden?

Expo Trudo en 1300 jaar Truienaren

Abdij, Stad en Regio vzw pakt uit het met het project ‘Sint-Trudo en 1300 jaar Truienaren’., een knappe tentoonstelling in de vroegere kerk van de Minderbroeders.

© Fotograaf: Truineer

Abdij, Stad en Regio vzw heeft zichzelf overtroffen ter gelegenheid van de zevenjaarlijkse Trudofeesten. De Minderbroederskerk is nog maar pas onttrokken aan de eredienst, of er vindt al een eerste activiteit plaats, namelijk een tentoonstelling georganiseerd door “Abdij-Stad & Regio” over leven en werk van de H. Trudo, stichter van onze stad, en over het leven van de Truienaren over de eeuwen heen.
De expo in de Minderbroederskerk opent op 7/9 en is in het weekend en op feestdagen open van 10-18u, t.e.m. zaterdag 23/11. Toegang is gratis. Er is ook een bezoek mogelijk op de weekdagen onder begeleiding van een gids (?60 ? op afspraak: mail naar: trudo1300@gmail.com).