Truineer Nieuws melden?

Dwars door trein en ziekenhuis joggen

Zaterdag 7 september 2019 vindt in Sint-Truiden de vijfde Monumentenrun plaats. Ook deze editie overtreffen de inschrijvingen opnieuw de kaap van vorig jaar. Minstens 2.700 lopers (de dag-inschrijvingen niet meegerekend) zullen de mooiste gebouwen van de stad doorkruisen langs meerdere parcours van verschillende afstanden (300 m | 1 km | 5 km | 10 km).

© Fotograaf: JCR

Dat zijn er al bijna 20% meer voorinschrijvingen dan in 2018. De Monumentenrun is daarmee dit jaar al een groot succes.
Lopen langs monumenten is al een plezier, maar als je erdoor mag joggen wordt het een belevenis, zelfs een sensatie. Volgende zaterdag is het weer zover. Bij deze editie passeren de deelnemers onder meer door een trein in het station van de stad en dwars door het Sint-Trudoziekenhuis. Dat zijn unieke locaties, die nog door geen enkele andere loopwedstrijd zijn aangedaan. Op deze manier wil de stad Sint-Truiden alle lopers blijven verrassen met nieuwigheden waar het niet voor de hand liggend is om er te joggen. Ben je zelf geen jogger, kom dan een kijkje nemen. Hieronder vindt u een overzicht van de vertrektijdstippen en -locaties van de verschillende afstanden.
??19u00: 300 m SprookjesRun – Diesterstraat ter hoogte van het kruispunt met de Beekstraat
??19u30: 1 km KidsRun – Grote Markt
??20u00: 5 km – Grote Markt
??20u45: 10 km – Grote Markt
?Parkeren kan onder meer op volgende locaties: Parking Veemarkt (te bereiken via Sint-Jansstraat), Parking Begijnhof (Speelhoflaan), Parking Europaplein, Parking Zwembad (Olympialaan).