Truineer Nieuws melden?

Dag van de Landbouw in Haspengouw

Boerenbond en Landelijke Gilden vieren op zondag 15 september de 37ste editie van de Dag van de Landbouw. Met veel boerentrots zetten 42 land- en tuinbouwbedrijven in Vlaanderen hun bedrijf open voor het publiek. Voor de eerste keer doen dit jaar ook voedingsverwerkende bedrijven mee en kan je het traject van voedsel letterlijk volgen.

© Fotograaf: Truineer

Boerenbond en Landelijke Gilden, land- en tuinbouwbedrijven en vrijwilligers samen, organiseren de Dag van de Landbouw opdat iedereen kan kennismaken met de kleurrijke diversiteit van onze lokale voedselproductie. Dit jaar staat het programma bol van interessante en verrassende opties: dansende kuikens, statige vierkanthoeves, een hoevefrituur, wijnbouw en nog veel meer.
In een aantal provincies liggen de deelnemende bedrijven bovendien dicht bij elkaar en zijn ze verbonden door een fiets- of wandellus. Op die manier kan je meerdere bedrijven bezoeken op een sportieve, ontspannende manier met het hele gezin.
In Sint-Truiden en omstreken is er in elke gemeente wel een of andere boer die zijn bedrijf open stelt voor bezoekers op zondag 15 september.
-?De familie Royen heeft een fruitteeltbedrijf in Wellen (Langenakker 131a)
-?Erwin en Annick Lowet-Strauven tonen hun bedrijf met akkerbouw, melkvee en fruitteelt in Heers (Nieuwe Steenweg 228)
-?Karel en Veerle Vaes-Smits wonen in Helshoven (Helshovenstraat 16a) en tonen hun fruitteeltbedrijf en fruitproducten
-?Eric en Dominique Jadoul-Gielen doen aan akkerbouw en fruitteelt in Gingelom (Hoogstraat 34 in Vorden) in hun imposante vierkanthoeve uit 1776.
-?Drie kameraden, Jo Driesmans, Koen Vanherck en Karel vaes, startten een bedrijf Trippel Tree, en ze begeleiden het fruit van de plantage tot in het buitenland; vooral Scandinavi?. Je vindt hen in de Tramstraat 113 in Sint-Truiden.
-?Guido en Colette Corswarem-Smeysters uit Heers (Mottaerstraat 15) stellen hun akkerbouw- en vleesveebedrijf gaarne open.