Truineer Nieuws melden?

Bart Janssens is vierde Truienaar bij KV Mechelen

Bart Janssens is de nieuwe assistent-trainer in de sportieve staf van Wouter Vrancken. Hij wordt, na videoanalist Jan Boden, Rob Schoofs en T1 Wouter Vrancken, de vierde Truienaar bij de maneblussers. Er lopen in Mechelen meer Truienaars rond dan op STVV.

© Fotograaf: Truineer

Janssens was tot afgelopen weekend coach bij ASV Geel. Hij maakt nu ? na het vertrek van Frederik Vanderbiest naar RWDM ? de overstap naar de staf van KV Mechelen. De Truienaar startte vandaag meteen tijdens de namiddagtraining.
Tot dit weekend was Janssens dus de hoofdcoach van ASV Geel. Hij was daar T1 sinds de zomer van 2018 en voordien was hij ook een tijdje bij STVV aan de slag.
Bart Janssens wordt de opvolger van Fred Vanderbiest bij KV Mechelen. Zoals aangekondigd stopt hij als hoofdcoach van tweede amateurclub ASV Geel om aan de slag te gaan als T2. De Truienaar wou graag hogerop en bij Geel gingen ze hun coach niet tegenhouden. Hij was er iets meer dan een jaar aan de slag. Voordien was hij vier seizoenen actief bij STVV als coach van de U19 en de U21.
Geel moet dus op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, maar blijft niet achter met lege handen. ?In de overeenkomst werd afgesproken dat beide clubs in de toekomst intensief gaan samenwerken op vlak van de jeugd?, vermeldt de club bij de bevestiging over Janssens.