Truineer Nieuws melden?

Autogordel om? Bij kinderen vaak niet

Nog bij het begin van het schooljaar vindt de politie het moment gekomen om de ouders erop attent te maken dat ze ook kinderen de gordel moeten omdoen. Nauwelijks ??n van de vier kinderen blijkt correct vastgemaakt. Een aandachtspunt.

© Fotograaf: Truineer

Minder dan 1 op 4 correct vastgemaakt.

Uit de observaties blijkt dat iets minder dan 1 kind op 4 (23%) correct vastgemaakt is en vervoerd wordt in een zitje dat aangepast is aan hun gewicht of lengte. Het percentage kinderen dat correct is vastgemaakt ligt iets hoger in Brussel (26%) dan in Walloni? (24%) en Vlaanderen (21%).

De helft van de kinderen (50%) zit wel in een juist zitje, maar is niet correct vastgemaakt. 1 op 7 (14%) zit in een zitje dat niet aangepast is aan hun lengte of gewicht, de helft daarvan is bovendien ook niet correct vastgemaakt.

Nog opvallender: 13% van de kinderen wordt helemaal niet vastgemaakt. Het gaat dan zowel over gevallen waarbij er helemaal geen beveiligingssysteem aanwezig is, als kinderen die in een beveiligingssysteem zitten, maar niet zijn vastgeklikt.

(Bron VIAS.BE)

Voor allerlei weetjes en tips in verband met gordels en het vastklikken van kinderen klik hier