Truineer Nieuws melden?

Afbraak schuilkelders gestart

De stad Sint-Truiden gaat haar pas ontdekte schuilkelders uit de Tweede Wereldoorlog afbreken. ?Niet historisch relevant genoeg en ze vertragen de werken aan de rioleringen?, klinkt het bij de stad.

© Fotograaf: Truineer

De aannemer van de nutswerken aan de Groenmarkt is gestart met de afbraak van de pas ontdekte schuilkelders uit de Tweede Wereldoorlog. Misschien op een ongelukkig moment met de viering van 75 jaar bevrijding, maar wel noodzakelijk om de werken aan de nutsvoorzieningen geen vertraging laten op te lopen.
Dergelijke schuilkelders zitten er nog op diverse plaatsen onder de Grote Markt en in het Stadspark. En voor de archeologen, bezig op het terrein, waren ze niet van groot historisch belang. Hun aandacht gaat nog steeds naar de lichamelijke resten die opgegraven worden op de Groenmarkt.