Truineer Nieuws melden?

21 september: World Cleanup Day

Zwerfvuil is een hardnekkig probleem. Daarom is er op zaterdag 21 september de World Cleanup Day. Jij doet toch ook mee?

© Fotograaf: Truineer

Het stadsbestuur organiseert elk jaar talrijke acties om zwerfvuil aan te pakken. Denk maar aan de grote zwerfvuilactie van Limburg.net in samenwerking met de buurtcomit?s, scholen en sport- en jeugdverenigingen, de zwerfvuilborden die na melding van sluikstortproblemen geplaatst worden en de deelname aan Operatie Proper. Bovendien gaat de dienst Reiniging dagelijks op stap om onze stad proper te houden.

Maar we willen nog een stapje verder gaan! Wil jij op 21 september meedoen aan de World Cleanup Day? Stuur dan een mail naar info.milieu@sint-truiden.be en we helpen je op weg.

Helaas zijn er ook volhouders die zwerfvuil dumpen. Hen moeten we een halt toe roepen. Daarom doet Sint-Truiden in de week van 30 september tot 6 oktober mee aan de ?handhavingsweek?. Dit betekent dat de wijkpolitie en de gemeenschapswachten een extra oogje in het zeil houden. Er komen sensibiliseringsboodschappen en op probleemplaatsen worden meer mobiele camera?s ingezet.

Meer info
Milieu
T 011 70 15 30
info.milieu@sint-truiden.be