Truineer Nieuws melden?

1.000 wandelaars als steun voor Jonas Vlayen

Meer wan 1.000 mensen zijn vorige zondag opgestapt in een wandeling ter nagedachtenis van Jonas Vlayen. Die werd in oktober 2018 door een jeugdvriend om het leven gebracht.

© Fotograaf: Truineer

Volleybalclub BEVO Geetbets organiseerde de club samen met de ouders van Jonas. De sporthal van BEVO Geetbets vormde de uitvalsbasis voor de wandeling door Geetbets. In de hal konden de bezoekers op een groot scherm beelden van Jonas zien. Een hoek was ingericht met de truitjes die Jonas tijdens de wedstrijden droeg. Kristof Allard, een neef van Jonas, heette de deelnemers aan de wandeling hartelijk welkom. En dat weren er meer dan verwacht!? ?Bij de voorinschrijving meldden al 600 personen dat ze erbij wilden zijn. Intussen zijn er nog om en bij de 400 mensen die spontaan gekomen zijn. De solidariteit is duidelijk groot. Dit is niet alleen een wandeling als eerbetoon aan Jonas, maar ook een tocht als aanklacht tegen zinloos geweld. Voor BEVO Geetbets lag het voor de hand om iets te organiseren. Jonas was een overtuigde speler. Hij speelde hier al zowat zestien jaar.?