Truineer Nieuws melden?

Zondag halve eeuw Boerebloos op Grote Markt

De Boerebloos, de alom gekende vereniging die het plat sintr?ins hoog in het vaandel draagt, gekend van zijn revues ‘gr?ne en ziever’, bestaat 50 jaar. En dat moet gevierd worden met een groots evenement op de Grote markt te Sint-Truiden op zondag 11 augustus.

© Fotograaf: Truineer

De Boerebloos is druk bezig geweest om hun 50-jarig bestaan in de verf te zetten. De laatste maanden namen ze zelfs een eigen film op: op zoek naar de ?w?ttels van Sintr?in?. Kosten nog moeite werden gespaard om van dit project een succes te maken, heel veel ?gastacteurs? uit de Sint-Truidense samenleving maken hun opwachting in de film, er is zelfs naar Metz afgereisd om de Heilige Trudo te volgen.? In het najaar verschijnt bovenio een heus stripverhaal rond de Boerebloos.

Maar de hoofdmoot is het evenement op de Grote Markt te Sint-Truiden. Er is voor elk wat wils voorzien, van modeshow tot familiewandeling en film. Er is zelfs een reis naar Disneyland te winnen. Verder zijn er koers op rollen, een fotostand, boerenkermis en tal van optredens de ganse dag door. Dus iedereen is van harte welkom op zondag 11 augustus op de Grote Markt te Sint-Truiden. Bezoek ook zeker de fototentoonstelling in de toeristische dienst waar de volledige geschiedenis van de Boerebloos zal te bewonderen zijn.

Treden op:?The Sundaps, Luka La Menzo, CC?92, Bacon Fat en Men and A Lady.