Truineer Nieuws melden?

Welkomstpakket voor kamperende jeugdbewegingen

Jeugdbewegingen die deze zomer op kamp zijn in Sint-Truiden krijgen van de dienst Jeugd een handig welkomstpakket boordevol nuttige informatie en leuk spelmateriaal. Op deze manier wil de stad de kinderen en jongeren wegwijs maken doorheen de hoofdstad van Haspengouw.

© Fotograaf: Truineer

Tijdens de zomermaanden gaan heel wat kinderen en jongeren doorgaans op kamp. Voor velen onder hen is dat een unieke periode, waarbij meerdere dagen lang veel kan en weinig moet. Ook in Sint-Truiden brengen deze grote vakantie verschillende jeugdverenigingen hun zomerkamp door.

?Er hebben 19 jeugdverenigingen gekozen voor Sint-Truiden als locatie voor hun zomerkamp, goed voor 1.800 kinderen en jongeren die van andere steden en gemeenten naar hier komen. Zo bivakkeert er deze en volgende week een Chirogroep uit Oostende in onze stad. We zijn best wel trots dat ze van zover naar hier afzakken om de vakantie door te brengen. We hebben de leden daarom vandaag officieel verwelkomd in Sint-Truiden met een pakket boordevol informatie over onze stad en spelmateriaal om te gebruiken tijdens het kamp?, zegt schepen van Jeugd Hilde Vautmans.

Op deze manier wil de stad Sint-Truiden de jeugdleiders ook bedanken voor hun inzet en verantwoordelijkheidszin om de kampen in goede banen te leiden. Andere jeugdkampen zullen eveneens kunnen rekenen op een gelijkaardig pakket. Dat biedt hen zo ook een handig overzicht met tips voor uitstapjes naar de mooiste plekjes van de hoofdstad van Haspengouw.

?Want in Sint-Truiden is natuurlijk z?veel te doen, maar als jeugdbeweging moet je wel weten waar te beginnen. Ons kamppakket bevat daarom informatie over de vele recreatiemogelijkheden voor kinderen en jongeren, zoals de diverse speelterreinen, het Speelhof, het stadspark, het zwembad Sint-Pieter en de stadszoektochten in het centrum. Zo worden deze kinderen en jongeren hopelijk ambassadeur van Sint-Truiden en keren ze later misschien terug met hun familie om andere aspecten te ontdekken van onze veelzijdige stad?, besluit waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch.