Truineer Nieuws melden?

Freinetschool De Veranda in Alken op zoek naar fietsen

De ploeg leerkrachten van de nieuwe Alkense school De Veranda is volop bezig met de uitrol van hun fietsproject. Het stalen ros zal het komende schooljaar vaak worden gebruikt.

© Fotograaf: De Veranda

Els De Smet legt hun plannen uit: ?Onze eerstejaars gaan zo veel mogelijk verplaatsingen doen met de fiets. Voor wie met de trein komt, begint het ?s morgens al. Het traject van het station naar de Grootstraat zal met de fiets worden afgelegd. Dat is een fietsvriendelijke route van zo?n tien minuten. Een leerling mag natuurlijk zijn eigen fiets gebruiken, maar zal ook beroep kunnen doen op een fiets van de school. Ieder kind krijgt zijn of haar vaste fiets om zo zorg te leren dragen voor iets wat hem of haar wordt toevertrouwd. Men zal ook een soort van waarborg moeten betalen. Op regelmatige tijdstippen zal er een fietsenmaker langskomen om samen met de leerlingen de fietsen te onderhouden en te herstellen.?De Smet lanceert daarom een oproep om zo veel mogelijk fietsen te schenken aan de nieuwe school. ?Er zijn negen fietsen toegezegd, maar gezien de zeven inschrijvingen ?n de zestien aanmeldingen op dit moment, gaan we er zeker meer nodig hebben.? Wie nog een tweewieler te veel heeft, kan gerust contact opnemen via deveranda@keerpuntscholen.be of 0468/32.47.82.