Truineer Nieuws melden?

Zelfs te warm voor terrasjes en ijsjes

De code rood deed de horeca-uitbaters donderdag pijn. Er is bij deze temperaturen nauwelijks volk in de stad. Parkings te over. Lege terrasjes. Sommige horeca-uitbaters sloten donderdag zelfs de deuren, Zelfs Ijssalon Venise ging ’s middags dicht.

© Fotograaf: Truineer

Dit is bijvoorbeeld de post van Bart Vanweddingen, eigenaar van Brasseries Grand Place en De Markt.

Brasserie De Markt

24 juli om 13:59???

feeling hot hot hot …..donderdag 25-07 zullen wij een ganse dag gesloten zijn…. onze excuses voor het ongemak maar dank voor het begrip
vrijdag zijn we weer van de partij… van 11u-14u en van 18u tot…… keep it cool y?all?

Ijssalon Venise

Ook Ijssalon Venise ging in de namiddag dicht. Marc Vangrootloon: je ziet ook dat er geen volk in de stad is. Er staan nauwelijks twintig auto’s geparkeerd op de Grote Markt. Daarnaast is deze hitte ook niet te doen voor ons personeel en zelfs voor onze frigo’s en diepvriezers. Als je die toestellen nu constant moet openen en weer dicht doen, krijgen ze het nauwelijks gedraaid. Daarmee kan je alleen maar stukken maken.”