Truineer Nieuws melden?

Winkeluitbaters geven opgelichte vrouw haar geld terug

Een Truiense vrouw is onlangs het slachtoffer geworden van oplichting. Afgelopen zaterdag maakten twee dievegges haar bankkaart afhandig en gingen er uitgebreid mee shoppen in het centrum van Sint-Truiden. Twee alerte winkeluitbaters, Daisy Blavier en Rodrique Tournel van Ciao Bambino, kwamen de oplichters op het spoor en gaven de dame haar geld terug.

© Fotograaf: Truineer

?Er bestaan nog eerlijke mensen?, reageert het Truiense slachtoffer, dat liever anoniem blijft. Dankbaar neemt ze haar 150 euro in ontvangst, die twee vrouwelijke oplichtsters haar armer hadden gemaakt. ?Blijkbaar hebben die vrouwen mij gevolgd toen ik op de zaterdagmarkt mijn boodschappen aan het doen was en op ??n of andere manier hebben gezien welke code ik intikte. Toen ik thuiskwam, zag ik plots een vrouw op de grond liggen, net voor mijn voordeur. Ik probeerde haar te helpen, maar geraakte niet wijs uit haar woorden. Ondertussen was de andere vrouw bezig met mij mijn geldbeugel afhandig te maken. Ik heb er niets van gemerkt. Maar toen ik de boodschappen op tafel zette, besefte ik dat ik bestolen was. Ze zijn met mijn kaart gaan shoppen in een nachtwinkel in Sint-Truiden en blijkbaar hier in ?Ciao Bambino?. Dat geld dat ze in de nachtwinkel gespendeerd hebben, ben ik kwijt.

?Parisiennes?

Afgelopen zaterdag omstreeks het middaguur betraden twee dames van rond de dertig jaar oud onze winkel. Ze waren Franstalig en gaven zich uit voor Parisiennes?, zegt Rodrique Tournel van Ciao Bambino. ?Mijn vrouw had meteen in de haak dat er iets niet pluis was. Aan de kassa moest er voor bijna 400 euro afgerekend worden. De betaling voor het volledige bedrag via bancontact lukte niet. Na herhaaldelijk proberen ging het wel voor een bedrag van 150 euro. De ?Parisiennes? vroegen dan maar om hen 150 euro aan koopwaar mee te geven. Mijn echtgenote Daisy rook onraad en gaf aan dat er voldoende banken in de nabijheid waren om geld af te halen. Daarop vroegen ze om de 150 euro in cash terug te krijgen. Toen Daisy hen duidelijk maakte dat dit niet ging gebeuren, verdwenen ze even snel als ze gekomen waren. Hierdoor kunnen we het slachtoffer haar gestolen geld teruggeven?, besluit Tournel.

Bij de Truiense politie is men op hoogte. ?We zijn de camerabeelden aan het analyseren en speuren naar een aanknopingspunt om de dievegges op het spoort te komen?, zegt Joris Berger, waarnemend korpschef van de politiezone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken.