Truineer Nieuws melden?

Wie vermoordde broeder Waltherus?

Landelijke Gilde Velm-Halmaal organiseert in het kader van de zevenjaarlijkse Trudofeesten een wandelzoektocht ‘Mystery 680’. Wandelen en nadenken, want van de wandelaars wordt verwacht dat ze de moordenaar identificeren.

© Fotograaf: Truineer

Het is het jaar des Heren 680. Abt Trudo van de abdij van Sint-Truiden zit met de handen in het haar. Medebroeder Waltherus, die de misviering verzorgde in de parochie van Velm, is op het dorpsplein gevonden met ingeslagen schedel. Hij werd duidelijk vermoord. Trudo komt er niet helemaal uit maar hij heeft uiteindelijk 10 verdachten. Wie het 6 kilometer lange parcours afwandelt en de juiste oplossing vindt bij elk van de 10 spandoeken met evenveel verdachten, vindt de moordenaar.De Landelijke Gilde van Velm werkte deze wandeling annex wedstrijd uit en wil dat iedereen de speurder in zich loslaat om de dader te ontmaskeren
Deelnemingsformulieren zijn vrij te verkrijgen via een kiosk op het gemeenteplein, tegen de gevel van De Smis.En meedoen kost uiteraard niks. Het is wel een leuke activiteit om met je vereniging of met het ganse gezin te doen.