Truineer Nieuws melden?

Wat je wil weten over Plopsaqua Landen-Hannuit….

De bouw van Plopsaqua Landen-Hannuit is volop aan de gang. De foto geeft je een beeld van het gebouw dat er zal komen. Natuurlijk zal de economische en sociale impact enorm zijn, niet alleen voor Landen en Hannuit, maar voor gans de regio rond de taalgrens.

© Fotograaf: plopsafans.be

De plannen voor Plopsaqua Landen-Hannuit zijn er niet toevallig gekomen.

_Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group op de website van Plopsaland: “?__We merkten dat de bezoekersaantallen van Plopsaqua De Panne de verwachtingen sterk overstegen, met een groot percentage bezoekers die afkomstig zijn uit alle hoeken van het land. We voelden dus echt wel de vraag en het potentieel om elders in Belgi? nog een waterpretpark te bouwen!”_

Wat je zeker wil weten

Het waterpark is zo?n 4.800 m2?groot, kost 25 miljoen euro en gaat eind volgend jaar open.

Het ligt vlakbij de E40 tussen Brussel en Luik

Het komt er door een samenwerking van Plopsa en de steden Hannuit en Landen. Hierdoor genieten de inwoners van beide gemeenten van een korting op de toegangsprijs. (Bron: plopsaland.be)

In eerste instantie werd gesproken van een tewerkstelling van 50 fulltime equivalenten (bron: HLN)

Het gloednieuwe zwemcomplex biedt plaats voor zowel ontspanning en recreatie als sport en educatie. Naast een 25 meterbad met acht banen en een instructiebad met vier banen, komt er een reusachtig recreatief gedeelte met drie spectaculaire glijbanen. E?n daarvan wordt de 19 meter hoge Sky Drop. Verder komt er ook een golfslagbad, Wild River, playhouse, peuterbad, bubbelbaden, buitenzwembad, ligweide en sauna. (Bron: plopsaland.be)

Het nieuwe zwemcomplex krijgt een zone die volledig rond Bumba?s kleurrijke circuswereld wordt ingericht. Ook Maya de Bij, die zowel bij Nederlandstaligen als bij Franstaligen enorm populair is, krijgt haar eigen zone waarbij de natuur in al haar schoonheid centraal staat. Bovendien wordt er gewerkt met scenografische verlichting die per setting aangepast wordt. Op die manier worden bezoekers in verschillende thema?s en leefwerelden ondergedompeld en wordt de beleving compleet anders dan in een klassiek subtropisch zwemparadijs (Bron: plopsaland.be)