Truineer Nieuws melden?

Voortvluchtige drugsdealer uit Gingelom opgepakt in Spanje

De Spaanse politie arresteerde een Belgische man in de haven van Almer?a. De 22-jarige man verkocht drugs in Gingelom en was van plan om naar Marokko te vluchten.

© Fotograaf: Truineer

De jongeman werd door het Belgische gerecht veroordeeld tot een celstraf van 40 maanden en een boete van 16.000 euro. Bovendien had hij een Europees arrestatie- en uitleveringsbevel boven het hoofd hangen.Tijdens het controleren van zijn documenten merkten de Spaanse autoriteiten het uitleveringsbevel op, dat werd opgesteld door het Hof van Beroep in Antwerpen. De jongeman was voortvluchtig sinds 16 januari. Hij maakte deel uit van een criminele bende die in de periode tussen 2016 en 2017 voor meer dan 730.000 euro aan drugs verkocht. Na zijn arrestatie in Belgi? bekende de 22-jarige Belg dat hij coca?ne en hero?ne dealde. Namens de bende in kwestie ging hij naar Gingelom om er zogezegd ?medicijnen? af te leveren, toezicht te houden op de verkoop en de opbrengsten te incasseren.