Truineer Nieuws melden?

Truiense vogels van 1864 in Labiomista

Vorige week werd onder grote belangstelling ‘Labiomista’ geopend van Koen Vanmechelen in Genk. Wie al op bezoek ging zal ongetwijfeld de unieke kast gezien hebben met de vele historische vogels. Het is een originele vitrinekast met meer dan een honderdtal meestal inheemse vogels. Sommige exemplaren zijn uitgestorven, andere zeldzaam. Volgens goed bewaarde geschriften dateren de eerste exemplaren vanaf 1864.

© Fotograaf: Mathieu Neyens

Marina Briers en Gerrit Kempeneers zijn opgetogen dat deze schenking een voorname plaats kreeg in Labiomista: “De vitrinekast is te bezichtigen in de Wunderkammer van villa Opundi, de voormalige directeurswoning van de mijn en de zoo van Zwartberg. Marina en Gerrit zijn tegelijk heel fier dat ze op die manier deel uitmaken van dit mooie verhaal van Truienaar Koen Vanmechelen.”