Truineer Nieuws melden?

Truienaar Tim Wellens nog steeds in de rode bollen

Tim Wellens maakte vandaag deel uit van de vroege vlucht in de Touretappe naar Colmar, maar besefte al vrij snel dat het niet voor de ritzege ging zijn. ?Dus focuste ik me op de bergpunten en daarin slaagde ik?, reageerde de drager van de wit-rode bolletjestrui.

© Fotograaf: Truineer

?Vandaag had ik wat geluk nodig om in de ontsnapping te zitten. Het peloton liet ons nooit gaan. Elke keer als ik aanval, is het voor de etappezege. Maar vandaag realiseerde ik me al vrij snel dat we het niet zouden halen, dus ik focuste me op de bergpunten en daarin slaagde ik?, liet Wellens na afloop van de etappe weten. ?Elke dag in de bollentrui is een mooie dag erbij. Ik droeg de bergtrui al eens in de Giro d?Italia, maar dat voelde normaal. In de Tour is het altijd speciaal.In het bergklassement breidde hij in elk geval zijn puntenaantal uit naar zeventien. Maar ??n rit morgen kan dat allemaal veranderen. De 6e etappe van de Tour de France finisht na zes beklimmingen onderweg op La Planche des Belles Filles. Dat is een steile klim van 7 kilometer lang, die in de laatste kilometer ook nog eens ongeplaveid is. De totale raceafstand is 160,5 kilometer. Hopelijk kan Tim met de sterke mannen mee.