Truineer Nieuws melden?

Trudoziekenhuis: 15 pati?nten meer per dag door hittegolf

Het Trudoziekenhuis kreeg dagelijks 15 extra pati?nten op de spoedafdeling binnen als gevolg van de hittegolf. Het is drukker, maar het ziekenhuis kan de piek voorlopig nog de baas.

© Fotograaf: Trudo Ziekenhuis

Uitdroging, oververhitting en nierproblemen. Dat zijn de drie voornaamste oorzaken van ziekenhuisopnames. De laatste dagen is het aantal aanmeldingen op de spoedafdeling dan ook gevoelig gestegen. Niet alleen in Sint-Truiden waar ze gemiddeld aan 15 extra pati?nten zitten, maar ook in Genk, Hasselt en Heusden-Zolder.?In Genk en Hasselt gaat het zelfs om 20 pati?nten extra per dag. Volgens de ziekenhuizen zijn het vooral ouderen die getroffen worden. Te veel vocht verlies komt veel voor, maar ook hartklachten en ademhalingsproblemen zijn aanwezig. Koele ruimtes opzoeken, inspanningen vermijden en veel water drinken blijven aanbevolen.? Ofwel hopen op meer dagen zoals vandaag: fris met malse regen.