Truineer Nieuws melden?

Trouwen en snel weer scheiden

Groot nieuws in ?de boekskes?. Olivier Deschacht (38) en Annelien Coorevits (32) zijn uit elkaar. Een relatie van 13 jaar, met ups en downs maar niettemin tot op heden erg solide, behoort daarmee tot de tabloidgeschiedenis.

© Fotograaf: Truineer

Het gebeurt wel vaker dat koppels die lang samenzijn en toch nog besluiten om te trouwen en niet veel later uit elkaar gaan. Nog twee iconen, Angelina Jolie en Brad Pitt zaten bijvoorbeeld in hetzelfde schuitje. Hoe komt het nu eigenlijk dat het toch nog vaak misloopt nadat een koppel samen zo?n mooi ongehuwd parcours aflegt??
De Limburgse seksuologe Kaat Bollen heeft hierover een uitgesproken mening.

?Het gebeurt wel vaker dat mensen na enkele jaren scheiden wanneer ze net getrouwd zijn en toch al lang samen waren. Daar zijn volgens mij 3 grote redenen voor. Eerst en vooral wordt het plotseling ineens ??cht?. Je bent niet meer elkaars minnaar of vriend, maar plots man en vrouw. En dat brengt zeker op papier toch ook wat extra verplichtingen met zich mee en voor sommigen is dat mentaal wel wat. Getrouwd zijn voelt serieus en volwassen aan en daar komt van alles bij kijken.???Daarnaast zie ik vaak dat mensen gaan trouwen met het idee van: ?laten we het eens proberen, misschien brengt het ons dichter bij elkaar?. Net zoals dat sommige mensen een baby krijgen om hun huwelijk te redden, gaan andere mensen ook trouwen om hun relatie opnieuw leven in te blazen?, stipt Kaat aan.?

Op zoek naar projecten

?De laatste reden is dat koppels van project tot project gaan leven. In het begin zijn ze verliefd, wanneer die verliefdheid vermindert, spreken we over liefde en dat is nu eenmaal veel rustiger. Dan zie je vaak dat mensen aan projectjes beginnen werken. Ze gaan dan een huis kopen, dat huis is dan het grote project dat hun verbindt. Dan is de vrouw voor een eerste keer zwanger en draagt alles wat daarbij hoort bij tot de tweede verbintenis. Dan krijgen ze een tweede kind en herhaalt alles zich. En dan kan het soms zijn dat ze plots zonder projectje zitten.?Wanneer het koppel dan merkt dat ze dankzij de projectjes verbonden waren, dan kan een trouw een nieuw project zijn ? la ?dit hebben we nog niet gedaan?. Maar dan kom je uiteindelijk op een punt dat je alles hebt afgewerkt, en zijn er geen projectjes meer. En dan kom je tot het besluit dat de relatie toch ?op? is”, aldus Kaat Bollen