Truineer Nieuws melden?

Succesvol Fiesta Mondial in het stadspark

Er was vorige week enige deining rond de verhuis van Fiesta Tropical op de Grote Markt naar Fiesta Mondial in het Stadspark. Niet dat je er over de koppen kon lopen, daarvoor was het weer iets te zuur en de regenwolken te dreigend. Maar het was er gezellig druk, als je het ons vraagt, gezelliger dan op de Grote Markt.

© Fotograaf: Jos Lacroix

Organisaties, aangesloten bij de GROS (de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking) kregen in het Stadspark een plekje toebedeeld, van waarop ze hun werking konden bekend maken bij het grote publiek en fondsen verzamelen om die werking te bekostigen. Het verraste ons vast te stellen hoeveel organisaties er in Sint-Truiden zeer actief bezig zijn met de Derde Wereld en de problematiek van ontwikkelingshulp. Zowat overal in de wereld, waar nood is, zijn er Truienaren aan het werk, van Tsjernobyl tot in Oeganda. Het feit dat het evenement in het stadspark plaats vond zorgde er ook voor dat de focus dit jaar lag op de organisaties en de GROS, terwijl de standhouders geen concurrentie van de lokale horeca moest dulden. En het was er gezellig druk, zo gezellig dat van ons Fiesta Mondial 2020 best opnieuw zijn beslag krijgt in het Stadspark.