Truineer Nieuws melden?

STVV verliest dure punten

In de gietende regen, op een bijna verzadigde grasmat en voor amper 3500 (!) toeschouwers verloor STVV met het kleinste verschil van Moeskroen. Met wat er nog zit aan te komen, is dat een serieuze dreun.

© Fotograaf: Kevin Vanhees

STVV speelde een bijzonder zwakke eerste helft. Na rusten deden de kanaries er nog alles aan om het tij te keren, maar een uitstekende doelman Vasic begaf niet. De eerste nederlaag voor STVV dit seizoen was een feit.

Wat gezegd van dit STVV? Ze hadden een punt verdiend. Maar je kan er niet om heen dat deze ploeg niet in staat is om de competitie heelhuids door te komen. Play-off 1 is op dit moment dan ook een verre droom.?

Marc Brys over de match. “In de eerste helft geven we de match na tien degelijke openingsminuten helemaal uit handen omdat we te laag gaan staan en hun verdedigers daardoor alle ruimte geven om die lange passes te trappen. Daar zijn die goed in. En met hun overmacht aan gestalte breng je jezelf dan sowieso in moeilijkheden. De tweede helft herstellen we dat, laten we het voetbal van vorig seizoen zien maar houdt hun doelman zijn team recht. Ik ben vooral ontgoocheld om het resultaat. Want uiteindelijk hebben we niet gepakt waar we toch recht op hadden.”

Brys was tevreden over wat beloften Nelson Balongo en Hamza Masoudi hadden laten zien en vond Janssens op de rechtsachter een openbaring. “Ik heb hem gezegd dat hij een voorbeeld moet nemen aan Casper De Norre”, aldus Brys. “Ook dat was geen back.” Veel minder tevreden was Brys over Allen Sousa. Die werd bij de rust vervangen. “Een tactische wissel. Die deed absoluut niet wat ik van hem gevraagd had.”

Over de toekomst: Brys: “er is versterking op komst. Het betreft sleutelspelers in elke lijn van de ploeg.”

Doelpunt: 38′ Olinga (0-1)