Truineer Nieuws melden?

STVV haalt Japanse spits Suzuki

STVV heeft na Phuong en Sousa zijn derde nieuwe aanvaller beet: de Japanse spits Yuma Suzuki (23).

© Fotograaf: twitter Yuma Suzuki

Het kan niet anders dan dat STVV een serieuze inspanning levert. Want Suzuki stond ook in de belangstelling van het Turkse Besiktas. Toch trekken ze op Stayen aan het langste eind. De speler moet wel nog de medische testen doorstaan.

De speler heeft een stevige reputatie in zijn thuisland en was vorig jaar genomineerd tot Aziatisch speler van het jaar. Voor Kashima Antlers -zijn team waar hij tot nog toe actief was- scoorde hij 27 goals in 96 matchen. Hij staat ook op de drempel van het nationale team. Hij werd al geselecteerd maar moest toen in extremis afhaken met een enkelverstuiking. In Japan wordt hij als bestempeld als een technisch vaardige, balvaste en doelgerichte spits.