Truineer Nieuws melden?

STVV en Avispa Fukuoka starten partnership

STVV start een partnership met de Japanese Divisie 2 Club, Avispa Fukuoka. Het doel is om kennis en informatie te delen met elkaar. Vooral op het gebied van HR.

© Fotograaf: Website STVV

Dit wordt het vijfde partnership met een Japanse voetbalclub. Via vorige partnerships gingen leden van de jeugdstaf op uitwisseling naar Japan en andersom. We verwelkomden ook Japanse jeugdspelers tijdens zomerkampen. Onlangs nog trokken Academy Manager Wim Declercq en Youth Director Marc Lelievre voor twee weken naar Okayama.”We zijn zeer blij met dit partnership. We weten zeker dat we veel gaan leren van een voetbalclub die al bijna 100 jaar bestaat. Onze club wil zich verbeteren in het eerste elftal, de jeugdopleiding en onze staff. We kijken er naar uit om bij te leren en te verbeteren?, aldus Avispa Fukuoka President Takashi KawamoriReactie van STVV CEO Takayuki Tateishi : “Anderhalf jaar geleden trokken we Tomiyasu aan bij STVV en hij maakte meteen indruk. Dankzij Tomiyasu werd ook Avispa Fukuoka bekend als de voetbalclub die hem opleidde. Ik ben zelf ook afkomstig van Fukuoka en voel mij nauw verbonden met deze club. Het is een eer om deze samenwerking op te starten. We hopen om samen groot te worden op verschillende manieren”.Ook Takehiro Tomiyasu, vertrekkent bij STVV naar Itali? reageerde. ?Ik groeide op bij Avispa Fukuoka en speel nu voor STVV. Het is geweldig nieuws dat de twee clubs die mij kansen gaven een partnership opstarten en ik hoop dat dit project zal slagen. Door mijn ervaring bij beide clubs weet ik dat ze van elkaars goede eigenschappen kunnen leren. Ik hoop dat ze beiden groeien en dat ook ik blijf groeien als speler”.