Truineer Nieuws melden?

STVV-belofte Mo Nitcheu begraven

Zo?n vijfhonderd mensen, waaronder familie, vrienden en de voltallige kern van STVV, hebben zaterdag in de Hasseltse Sint-Catharinakerk afscheid genomen van Mo Nitcheu (19). De beloftevolle voetballer kwam vorige week om het leven bij het dramatische ongeval in Kortessem.

© Fotograaf: Truineer

Fier poserend in zijn shirt van STVV. Zo staat Mo Nitcheu op zijn bidprentje. Dit zou zijn seizoen worden. Dat beloofde hij aan al wie het horen wou. Die woorden zette hij vrijdag 5 juli nog kracht bij, met een uitstekende invalbeurt in de oefenmatch tegen VVV Venlo. Nog geen twaalf uur later sloeg het noodlot toe. Na een avondje stappen in de Hasseltse discotheek Versuz kwam Mo, samen met vier andere inzittenden, om bij een tragisch ongeval in Kortessem. Het shirt met nummer 25, waarin hij het komende voetbalseizoen wilde schitteren, lag gespreid over zijn kist.STVV-speler Jordan Botaka nam tijdens de begrafenisliturgie het woord. Geruggesteund door alle spelers en de leden van de technische staf, nam de kapitein afscheid van zijn ploegmaat. ?Mo was een teamgenoot, maar ook een broeder?, zei Botaka, arm in arm met aanvaller Yohan Boli. ?Ik geloof dat hij nog in ons midden is.?