Truineer Nieuws melden?

Straten van Duras schoten niet op maar tegen mekaar

Op zondag 8 juli had de vierde stratenschieting plaats op de schuttersweide van de Sint-Sebastiaans Gilde Duras. Maar liefst 38 deelnemers, jong en oud, maakten een echt spektakelstuk van deze mooie folkloristische wedstrijd.

© Fotograaf: Truineer

Na de toespraak van de hoofdman kon de wedstrijd om 14 uur van start gaan afwisselend staande wip en liggende wip. De verschillende straten daagden elkaar uit en bij het neerhalen van de vogels brak er telkens een daverend applaus los bij de vele supporters.Na de eerste ronde was de stand: Galgestraat-Kleine Vinnestraat 10p. Grote Vinnestraat 8p. Herestraat-Duraslaan 8p.In een sensationeel einde maakte Justin Gillissen het verschil door het neerhalen van de hoofdvogel op liggende wip voor de Herestraat-Duraslaan, Eindstand: 1. Herenstraat-Duraslaan 20p. 2. Galgestraat-Kleine Vinnestraat 20p. 3. Grote Vinnestraat 17p.Winnaar bij de mannen werd Justin Gilissen, bij de dames was dat Jana Kempeneers en twee winnaars bij de jeugd, Charlotte Istas en Joppe Vansimpsen.Na het uitreiken van de wisselbeker en de medailles werd er afgesloten met een grote barbecue. Voor wie interesse heeft en zich wil aansluiten bij de club kan altijd terecht bij Wim Stassart 0496 557095 of elke woensdag om 19uur op de schuttersweide.Op donderdag 15 augustus om 14 uur heeft het grote koningsschieten plaats onder de eigen leden van de Sint-Sebastiaansgilde.