Truineer Nieuws melden?

Stadspersoneel stoomt zich klaar voor Monumentenrun

De werknemers van de stad Sint-Truiden kunnen vanaf de maand juli deelnemen aan een gevarieerd sportaanbod. Zo stomen ze zich tot eind augustus samen klaar voor de Monumentenrun van 7 september.

© Fotograaf: Jos Lacroix

Een tiental personeelsleden van de stad had men verwacht op de Start-to-Monumentenrun. Het werden er uiteindelijk meer dan 20 die de warmte en het dorstige weer trotseerden. Ook het schepencollege van de stad Sint-Truiden of toch alleszins een delegatie ervan, trok de loopschoenen aan en gaven het startschot van deze ?Start-to-Monumentenrun? aan de sporthal van Nieuw-Sint-Truiden. Gedurende 10 weken worden deze joggers klaargestoomd om deel te nemen aan het leukste loopevenement van de stad.De Monumentenrun is een recreatieve belevingsloop, waarbij uiteraard de beleving en gezelligheid centraal staan en de eindtijd van bijkomend belang is. Daarom besliste de organisatie om in de toekomst zonder tijdregistratie te werken. Bijgevolg is er ook geen borstnummer meer. Elke loper krijgt vanaf nu wel een leuk polsbandje. Dat geldt als inschrijvingsbewijs en je kan het ook na de Monumentenrun blijven dragen. De starters van vandaag willen tegen 7 september probleemloos de 5 kilometer lopen doorheen het historisch stadscentrum van de stad Sint-Truiden, en belevingsvolle avondrun langs en doorheen de belangrijkste verlichte monumenten en locaties onze stad.