Truineer Nieuws melden?

Schepen pakt uit met actieplan ?Grote Bomen?

Dat meer bomen het leven aangenamer maken, is een waarheid als een koe. En dan gaat het niet over CO? maar we maakten het de laatste dagen nog mee: een boom geeft schaduw, verkoeling en drukt de hitte een paar graden lager

© Fotograaf: Jos Lacroix

Ook de politieke meerderheid van Sint-Truiden wil meer bomen en pakt de oppositie in snelheid. Natuurschepen Ingrid Kempeneers kondigde vandaag een actieplan ?Grote Bomen? aan, waarmee ze Sint-Truiden verder wil groener maken. ?Buurtbewoners moeten hierbij zelf ook kunnen aangeven waar er in hun omgeving extra bomen kunnen bijkomen. Op die manier wil de stad Sint-Truiden verder bijdragen tot de klimaatdoelstellingen. Dit plan en de bijhorende actiepunten worden in de loop van deze legislatuur uitgerold? zegt schepen van Natuur Ingrid Kempeneers (CD&V).Of je doet zoals de KLJ in Zepperen 40 jaar geleden: zij verkochten toen 200 vrijheidsbomen in het dorp, lindebomen, als protest tegen de fusie met Sint-Truiden. Dat protest leverde indertijd wel geen zelfstandigheid op, maar geeft? nu veel schaduw en leuke plekjes waar vogels kunnen beminnen en bouwen.