Truineer Nieuws melden?

Rel(letje) over kostprijs J.E.S.

Is de vakantieopvang Jeugd Sport en Spel te duur? Voor de enen wel, voor de anderen niet. Maar wat veel ouders niet weten is dat de mutualiteiten daarvan een groot stuk terugbetalen.

© Fotograaf: Truineer

Op de website van een Vlaamse krant fulmineert Jerry Claes van de Stadspartij Sterk tegen de verhoging van de ouderlijke bijdrage van 5 euro voor een dag opvang bij Jeugd Sport en Spel. Hij vindt dat het stadsbestuur het gat in de stadskas gebruikt om deze verhoging goed te praten.Bij de meerderheid wordt dit als klinkklare onzin afgedaan. Schepen voor Jeugd, Hilde Vautmans, vindt dat de kwaliteit van de opvang, de activiteiten en de begeleiding sterk verbeterd zijn. Voor de meerderheid in de Truiense gemeenteraad is 5 euro nog steeds een betaalbare en aanvaardbare prijs voor ??n dag opvang boordevol leuke activiteiten. Bovendien werd het aantal locaties vermeerderd zodat nog meer kinderen kunnen genieten van Jeugd Sport en Spel.Bovendien zijn er ook kansen voor de ouders via de verplichte ziekteverzekering. Zij kunnen deze bijdrage gedeeltelijk van hun mutualiteit terug betaald krijgen. De grootte van die terugbetaling kan wel verschillen van mutualiteit tot mutualiteit. En je kan deze dienst ook gebruiken voor andere schoolvakanties binnen de beperking die de mutualiteit oplegt.De dagen mogen afzonderlijk zijn, overnachting niet noodzakelijk. Men dient bij de mutualiteit het juiste formulier af te halen of te downloaden van hun website en te laten invullen. Ook ouders of voogden met sociaal tarief kunnen dit aanvragenTer informatie geven we de plekken waar je voor de vijf grootste mutualiteiten meer informatie vindt.

https://www.devoorzorg.be/?/Pages/Kinder–en-jongerenopvang? (vijf euro per dag voor een totaal van 100 euro)

https://www.oz.be/vakantie/voordelen/jeugdbewegingskampen (vijf euro per dag, maximaal 20 dagen)

https://www.cm.be/dienst?/vakantie-en-vrije-tijd/?/sportkamp (vijf euro per dag voor een totaal van 100 euro)

https://www.partena-ziekenfonds.be/?/kampen-en-meerdaagse-a? (2,5 euro per dag, maximaal 20 dagen)

https://www.lm.be/LMPlus/Rubrieken/Voordelen-en-diensten/Kinderen-en-jongeren/SpeelpleinensportvakantiesZonderOvernachting/Pages/Speelpleinen%20en%20sportvakanties.aspx (1,20 euro, maximaal 20 dagen per jaar)