Truineer Nieuws melden?

PIT 2019: kunst, workshops en zomerse muziek

De eerste editie van PITfestival trok vorig jaar met oa De Kreuners 10000 man naar de Grote Markt van Sint- Truiden. Dit jaar pakt de organisatie het wat kleiner aan, maar daarom niet minder gezellig! 2 podia, expo?s, workshops voor jong en oud, coctails met streekproducten, en natuurlijk niet te vergeten: geweldige muziek met oa Ertebrekers op main stage en Isbells in de Academiezaal.

© Fotograaf: PIT

PIT = Party In Town?

Je mag gerust spreken van een feestweekend op 20 en 21 juli, want PIT 2019 valt samen met Haspengouw Ziiingt, en op zondag volgt het Truiens Feest Terras. 3 events met een eigen doelpubliek, maar met ??n gemeenschappelijk doel: verenigen!?

PIT wil vooral jongeren (of jongeren van geest) aanspreken met kunst, workshops, expo?s en muziek. Het moet zowat de eerste keer zijn dat er zoveel kunstenaars tegelijk te bekijken en beleven zijn. Tom Herck geeft een graffiti workshop (aan +70?ers!,) Raf Roefflaer maakt de langste tekening van Haspengouw, Rudi Eurlings stelt tentoon, Rachel Hansoel en Steven Vandervelpen exposeren, Sarah d?Hondt neemt je mee in de wereld van tattoo?s en Momentum leert onze Kiwi Kids alles over de wolf. Er is yoga, capoeira…te veel om op te noemen!?

Ertebrekers en Isbells op een zwoele zomeravond?

Natuurlijk draait alles bij PIT rond muziek. We geven onze lokale talenten podiumkansen, met EMBER als opener op main stage, en ERNST in de Academiezaal. Focus Knack tipte CHIBI ICHIGO als must see van het weekend. LA JUNGLE oogstte laaiende kritieken met hun concert in Dour afgelopen weekend, ISBELLS in de intieme setting van de Academiezaal moet vonken geven, en Bel-pop icoon Flip Kowlier brengt zijn ERTEBREKERS mee voor een cr?me van een optreden.?

WZA, met Wouter Souvereyns van WARHOLA, en LARSSEN., met Limburgse drumster Sara Schroyen zijn nog enkele ?te ontdekken? (Limburgse) namen in de line up. En dan hadden we nog niets gezegd over Bert Dockx, die intussen evenveel MIA-nominaties op zak heeft dan propere onderbroeken!?

PIT in de PERS?

PIT wil -het woord zegt het zelf- maar wat graag uitgroeien tot een vaste waarde in het Vlaamse festivallandschap. We kunnen elke vorm van publiciteit gebruiken, en zouden het bijgevolg heel erg appreci?ren als jullie deze week nog ??n of meerdere items aan het festival willen besteden. Alvast bedankt!?

INFO?

Pitfestival.be https://www.facebook.com/pitfestival3800/?

Wim Wynants 0492 910 369 wim@pitfestival.be?

PIT bijwonen??

Dat kan! Stuur een mailtje naar wim@pitfestival.be voor toegang tot het festival. Vermeld het emailadres en het aantal gewenste tickets.