Truineer Nieuws melden?

Ook Boli gaat dwars liggen en dreigt met Wet van ?78

Na Alexis De Sart speelt ook een andere sterkhouder van STVV het spel hard om de club te verlaten. Yohan Boli legde dan wel een riant Chinees aanbod naast zich neer, tegelijkertijd dreigt de aanvaller met de Wet van ?78. Intussen onderhandelen de Kanaries met het Japanse Kashima Antlers over de komst van spits Yuma Suzuki.

© Fotograaf: Truineer

De voorbije week legde Yohan Boli (25) een financieel aanlokkelijk voorstel vanuit China naast zich neer. De aanvaller kon er een riant loon opstrijken, maar ging er niet op in. ?Hij kon gaan, maar hij wilde niet?, bevestigt STVV-voorzitter David Meekers. ?We kregen verschillende signalen van de Chinese interesse, maar een officieel bod heeft nooit op tafel gelegen?, nuanceert hij. Boli trok nadien zelf een streep door de Chinese transferplannen. Zijn hogere sportieve ambities waren doorslaggevend in zijn eindbeslissing.Toch aast de aanvaller op een vertrek. STVV lichtte begin april een optie in zijn contract, waardoor de Fransman nog tot het einde van het seizoen vastligt op Stayen. Volgens onze informatie wil Boli die optie – net als collega Alexis De Sart dus – echter aanvechten en dreigt hij zelfs met de befaamde Wet van ?78, die sporters de kans geeft om hun contract te verbreken als ze een vergoeding (= hun resterende salaris) betalen aan hun club. STVV staat open voor een vertrek van de spits, maar alleen aan een correcte prijs. Een Turks bod werd eerder deze maand van tafel geveegd wegens onvoldoende. Wordt de komende weken ongetwijfeld vervolgd.