Truineer Nieuws melden?

Nieuwe voorzitter voor de MEP Horse Group van het Europees Parlement

Het European Horse Network (EHN) heeft het Belgische EU-parlementslid, Hilde Vautmans, bevestigd als de nieuwe voorzitter van de MEP-paarden groep van het Europees Parlement.

© Fotograaf: Truineer

De MEP Horse Group werd in 2011 opgericht door de Britse afgevaardigde Julie Girling, als onderdeel van het European Horse Network (EHN), met als doel de paardensector meer zichtbaarheid te geven op de Europese politieke agenda.?Sindsdien heeft de groep gewerkt aan tal van Europese regelgevende kwesties en teksten zoals het gemeenschappelijk landbouwbeleid, diergeneesmiddelen, consumentenverkoop, de BTW-hervorming en de Brexit.?”Ik ben zeer vereerd dat ik het voorzitterschap mag overnemen van Jean Arthuis en Julie Girling. We hebben grote vorderingen gemaakt sinds 2011, maar er is nog veel te doen om ervoor te zorgen dat de Europese paardensector in Brussel nog beter wordt (h)erkend. Samen met EHN zal ik inzetten op ?lle mogelijke aspecten van de sector: de recreatieve en professionele paardensport, landbouw, hippo- en equitherapie, toerisme, etc. De paardenindustrie is namelijk een erg belangrijke sector die een grote bijdrage levert aan onze Europese economie. Als voorzitster zal ik dan ook tot het uiterste gaan om deze uitdagingen op de agenda van het Europees Parlement te zetten, teneinde de huidige situatie in Europa te verbeteren.” zei Hilde Vautmans (Open Vld, Renew Europe) die net de eerste werkbijeenkomsten voor september heeft gelanceerd.
“We zijn verheugd mevrouw Vautmans te mogen verwelkomen als onze nieuwe voorzitter en ik twijfel er niet aan dat ze als gepassioneerde amazone de belangen van de paardensector in Europa zal bevorderen en de MEP-paarden groep van het Parlement naar belangrijke acties zal begeleiden”, zegde Mark Wentein, president van EHN bij de aanstelling van Hilde Vautmans.