Truineer Nieuws melden?

Nieuwe naam ?n nieuwe locatie voor wereldfeest Sint-Truiden

De 20ste editie van het Wereldfeest vindt als ?Fiesta Mondial? plaats in het stadspark. Al voor de 20ste keer vormt Sint-Truiden deze zomer het decor van een exotisch wereldfeest.

© Fotograaf: Truineer

Onder de noemer ?Fiesta Mondial? vindt het evenement dit jaar plaats in het stadspark. Daar kunnen bezoekers zondag 14 juli van 14u tot 20u kennismaken met multiculturele verenigingen en genieten van het beste dat de wereldbol te bieden heeft. Op zaterdag 13 juli verzorgen de jongeren van IntercambioSO van 20u tot middernacht het voorprogramma met ?Bar Mondial?.?
Sint-Truiden is een bruisende stad waar vele menselijke verhalen elkaar kruisen. Die kleurrijke verscheidenheid staat centraal op het jaarlijkse zomerfestival van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) in samenwerking met het stadsbestuur.?
Duurzame ontwikkelingsdoelenHet festival bestaat intussen al 20 jaar en wijkt voor deze gelegenheid uit naar de groene oase van het Truiense stadspark. Daar vindt de feesteditie plaats onder een nieuwe naam: ?Fiesta Mondial?.?
?Deze nieuwe naam is een logische keuze. Vandaag ziet onze wereld er ook niet meer hetzelfde uit als 20 jaar geleden. Deze boodschap willen we ook brengen met dit vernieuwde concept. Op ?Fiesta Mondial? hebben we bijvoorbeeld bijzondere aandacht voor de duurzame ontwikkelingsdoelen, die wij als stadsbestuur hoog in het vaandel dragen. Hiermee zal zowel jong als oud al spelenderwijs kunnen kennismaken?, verduidelijkt schepen van Internationale samenwerking Jos Pierard.?

Pootje baden in de vijver

?Zo brengen we in het kader van de ?Big Jump? onder meer de strijd voor proper en leefbaar water onder de aandacht. Dat doen we dit jaar met een visuele tentoonstelling over water en door massaal te pootje baden. We roepen daarom iedereen op om zondag 14 juli om 15u samen met ons de voetjes in de parkvijver te komen steken?, vertelt schepen van Duurzaamheid Ingrid Kempeneers.?
Daarnaast keren de gesmaakte sterkhouders van de voorbije jaargangen natuurlijk gewoon terug. ?Ook in het park kunnen bezoekers snuisteren op een multiculturele markt, proeven van gerechtjes van overal ter wereld of onderuitzakken aan het exotische terras. Een portie wereldmuziek maakt het plaatje compleet.?
De avond voordien geven de jongeren van IntercambioSO een voorsmaakje van dit alles op ?Bar Mondial?. Met cocktails en dansnummers brengen ze zusterstad Nueva Guinea dichterbij. Kortom: ook deze zomer verandert onze stad in een tropisch paradijs. ?Fiesta Mondial? is een festival m?t een boodschap. Het is een feest waar Truienaren van allerlei achtergronden elkaar tussen de exotische sferen door kunnen ontmoeten?, besluit burgemeester Veerle Heeren.