Truineer Nieuws melden?

Meer dan 2000 toeschouwers beschermd tegen regen of zon

De derde editie van ?Haspengouw Ziiingt? op de Grote Markt in Sint-Truiden belooft opnieuw een bruisende avond te worden. Om ervoor te zorgen dat bezoekers die minder goed te been zijn zich ook welkom kunnen voelen, trof de organisatie voorbereidingen om de festivalzone zo toegankelijk en comfortabel mogelijk te maken.

© Fotograaf: Jos Lacroix

Deze zaterdag staan Ine, Radio Guga en Jelle Cleymans en zijn El Bandido?s op het podium van ?Haspengouw Ziiingt?, het sfeervolle stadsfestival van Sint-Truiden. Met deze affiche is het festival een echt familie-event. Het stadsbestuur nam dit jaar bovendien extra initiatief om het muziekfeest zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen.?We hebben enkele maatregelen getroffen om de drempel tot het evenement letterlijk zo laag mogelijk te houden. Rolstoelgebruikers krijgen bijvoorbeeld gegarandeerd toegang tot een verhoogd platform dichtbij het podium, van waaruit ze de optredens in de beste omstandigheden kunnen bekijken?, zegt schepen van toegankelijkheid Jelle Engelbosch. Hij liet verder ook weten dat bezoekers met een handicap op vertoon van hun andersvalidenkaart mogen parkeren op het Minderbroedersplein en dat er een gratis, comfortabele toiletzone voorzien wordt.

Onder dak

Nog nieuwer is de overkapping van een gedeelte van de Grote Markt. De 600 vierkante meter grote tent moet het publiek beschermen tegen te hevige zon of plensbuien. Want met de nationale feestdag in het verschiet mogen we misschien een ?drash nationale? verwachten. ?Nieuw dit jaar is de 100% goed weer garantie?, zegt schepen van Evenementen Jos Pierard. ?Er wordt namelijk gezorgd voor een groot afdak van 600 m?. Er wordt natuurlijk uitgegaan van mooi weer, maar indien de weergoden het festival niet goed gezind zijn, kan je nog steeds genieten van een geweldig feest zonder de paraplu te moeten bovenhalen. 2000 bezoekers kunnen ervan profiteren. Dit is trouwens enkel mogelijk door de samenwerking met de horecazaken op de Grote Markt, die de dag nadien, op 21 juli, ?Het Truiens Feestteras? lanceren: gratis optredens van o.a. de L&M Band en The Fools.??Niemand hoeft zich komende zaterdag dus tegengehouden voelen om te komen meevieren. Gezellig samenzijn, genieten van de ambiance van een zomeravond op de mooiste Grote Markt van het land en meejuichen met bekende evergreens: alles zit goed om er een topeditie van te maken?, besluit burgemeester Veerle Heeren.Meer info over ?Haspengouw Ziiingt? vind je op www.haspengouwziiingt.be.