Truineer Nieuws melden?

Landenaar gebruikt Haspengouwse producten

Kris Wintmolders, voor de liefde naar Landen getrokken maar geboren en getogen in, hoe kan het anders met zo?n naam, in Kozen is stoker geworden. Hij maakt jenever op basis van Haspengouws fruit, en hetgeen wij proefden smaakte naar ‘meer’.

© Fotograaf: Truineer

Vlaams-Brabant kent een ruime variatie aan streekproducenten. In de meeste gevallen gaat het om kleinschalig ondernemerschap waarachter onmiskenbare groeipotenties schuilgaan. Of het nu gaat om lambik- en geuzebrouwers, beenhouwers, wijnbouwers of bakkers, deze zelfstandige ondernemers-streekproducenten maken hun drank, gebak of vleesgerechten naar ambachtelijke wijze, met respect voor de regionale traditie. Het gaat om eerlijke, smaakvolle producten, met liefde en vakmanschap gemaakt.Kris Wintmolders uit Landen maakt heerlijke, ambachtelijke jenever waaronder kweeperen-, appel-, kersen- peren en citroenjenever.?Doordat ze handmatig worden bereid met verse vruchten krijg je een aparte smaak, zoals je die nog weinig bij andere jenevers kan terugvinden. De 4-provinci?n-stad Landen als uitvalsbasis voor de productie geeft voldoende mogelijkheden om aan lekker, sappig fruit te komen, dankzij de lokale fruitteelt uit het Haspengouw?, aldus de stoker uit Landen.De jenevers zijn verkrijgbaar in flessen van 100, 250 en 500ml en kan je vinden bij zowel enkele lokale handelaars als bij Kris zelf. Ze zijn ideaal als geschenkartikel voor bij tal van gelegenheden.Wintmolders-jenevers@telenet.be0495/649541En je vindt hem zeker terug tijdens de tweedaagse fruit- en cultuurmarkt, het laatste weekend van september in de tuin van de Minderbroeders.