Truineer Nieuws melden?

Kruidenbakken moeten buurten samenbrengen

Verschillende locaties in Sint-Truiden werden uitgerust met kruidenbakken. Het gaat om een proefproject dat buurtbewoners dichter bij mekaar moet brengen en waarbij de buurt voorzien wordt van verse kruiden.

© Fotograaf: Jos Lacroix

Sint-Truiden kruidt op verschillende plaatsen de stad en de randgemeenten. In samenwerking tussen de Milieuraad en Hasp-O Stadsrand staan er op verschillende plaatsen groene kruidenbakken, die door de buurt onderhouden worden. ?Uiteraard rekenen we daarvoor op de medewerking van de buurtbewoners?, zegt schepen van Milieu Ingrid Kempeneers. ?We hebben 10 bakken geplaatst aan het park en in de buurt van woonzorgcentra. Omwonenden kunnen er gratis groene kruiden plukken.??Het is de bedoeling dat de kruidenbakken de samenhang versterken van de buurten waar ze staan. Na een maand evalueren we het project en kijken we om nog meer bakken te plaatsen?, zegt schepen van Buurtwerking Jurgen Reniers.In het wooncentrum Triamant in Velm, waar jonge gezinnen en senioren samen leven, werden de eerste bakken officieel in gebruik genomen. Hier staan de bewoners in voor het onderhoud en het ?vruchtgebruik?Volgens burgemeester Veerle Heeren brengen de bakken op een eenvoudige manier meer groen, leven en smaak in de stad. ?Daarom ben ik fier op de samenwerking tussen onze stadsdiensten, de Milieuraad en Hasp-O Stadsrand. Wie trouwens nog goesting heeft om een kruidenbak in zijn buurt te plaatsen en natuurlijk voor het onderhoud ervan te zorgen, kan er eentje aanvragen via info.buurtwerking@sint-truiden.be of 011/70 16 67