Truineer Nieuws melden?

Kersen, van de boom in je mandje!

In Haspengouw is het fleurige voorjaar naadloos overgegaan in het uitgestrekte oogstseizoen. De heerlijk zoete kersen dingen zich naar goede gewoonte als eerste aan. Ook deze maand verwelkomt fruitbedrijf Jacobs in Kortenbos elke zaterdag bezoekers in zijn boomgaarden om dat lekkers rechtstreeks van de boom te komen plukken. Zo zijn de kersen dan ook op hun lekkerst.

© Fotograaf: Truineer

Aan het begin van de zomer piekt in Haspengouw het kersenseizoen. De witte bloemetjes die iedereen met zoveel bewondering heeft mogen aanschouwen tijdens de bloesemperiode, zijn intussen ontpopt tot duizenden blozende vruchtjes. Ook heel mooi en bovendien erg smakelijk.?

Rechtstreeks van bij de teler

?In Sint-Truiden worden er jaarlijks zo?n 2,5 miljoen kilogram kersen geteeld. Ze zijn samen met peren en appelen het belangrijkste product voor onze fruittelers. Wie er dezer dagen graag van wil genieten, kan gerust bij ??n van hen aankloppen. Rechtstreeks van bij de teler smaken de kersen immers op hun best. Fruitbedrijf Jacobs organiseert deze maand hiervoor trouwens een aantal kersenplukdagen?, zegt schepen van Toerisme en Fruitteelt Hilde Vautmans.?
Gastheer Hugo Jacobs stelt op zaterdag 13 en 20 juli de plantages in Kortenbos (adres: Heide 114) vanaf 13u open voor bezoekers. Voor 5 euro per persoon kunnen zij in een serene groene omgeving zelf de kersen van de bomen plukken en ondertussen ook proeven van de sappige, rode vruchten.

Heerlijke maanden

??Sint-Truiden bevindt zich te midden van de bloeiende fruitstreek, die ons nu enorm veel te bieden heeft. Op dit ogenblik is het nog volop genieten van lekkere kersen, waarna we eventjes geduld moeten hebben totdat de appelen en peren rijp zijn. Het worden heerlijke maanden in Haspengouw?, besluit burgemeester Veerle Heeren.