Truineer Nieuws melden?

Kerkom ziet en geniet vanop 14 meter hoogte

In het kader van het project ?Dorpen in ?t Kwadraat? kwamen de inwoners van Kerkom onder begeleiding van het Innovatiesteunpunt een aantal keer samen om zo een toekomstbeeld te vormen voor hun dorp en een aantal acties te bedenken ?n uit te voeren.

© Fotograaf: Truineer

De inwoners gingen met behulp van creatieve spel- en werkvormen met elkaar in gesprek over wat minder goed is, hoe ze vinden dat het beter kan en hoe ze daarvoor kunnen zorgen. De nadruk lag op thema?s zoals veiligheid, veilig verkeer, ontmoeting en een aangename groene leefomgeving.?Zo ontstonden verschillende concrete acties. E?n daarvan is de uitkijktoren aan de brouwerij. De inwoners van Kerkom bouwden een tijdelijke uitkijktoren van 14 meter hoog aan Brouwerij Kerkom. Hiermee willen ze hun dorp in de kijker zetten bij de eigen inwoners, maar ook bij de vele wandelaars en fietsers. Kerkom heeft immers veel te bieden!Wil je zelf de toren beklimmen en genieten van het uitzicht? Dit kan nog tot 8 september tijdens de openingsuren van de Brouwerij (Naamsesteenweg 469). Vraag de sleutel aan de toog!Dorpen in?t kwadraat is een initiatief van het Innovatiesteunpunt in samenwerking met de stad Sint-Truiden en met financi?le steun van PDPO Leader Haspengouw.