Truineer Nieuws melden?

Katia Nolens uit Sint-Truiden: ?Ik vertrek naar Afrika?

Katia Nolens uit Sint-Truiden vertrekt naar Afrika. Niet om erop zoek te gaan naar wilde dieren om vreemde culturen. Ze vertrekt als vrijwilligster met het ziekenhuisschip Africa Mercy voor twee maanden naar Senegal.

© Fotograaf: Jos Lacroix

Katia Nolens was de eerste Belgische dame die de Spartathlon liep, heeft meer dan 100 marathons op haar naam, dus een meer dan kranige en sportieve zestiger. Maar dan een zestiger met het hart op de juiste plaats, want op 21 augustus vertrekt ze op avontuur naar Afrika om er twee maanden te gaan werken op een ziekenhuisboot van Mercy Ships.?De Africa Mercy waarop ik vertrek is een ziekenhuisboot die gratis medische zorgen en operaties geeft aan de allerarmsten op die plek waar ze aanlegt. De boot wordt bemand en ?bevrouwd? door 450 vrijwilligers die zelf hun reis- en verblijfskosten betalen zodat het ingezamelde geld integraal naar de mensen in nood gaat?, zegt Katia Nolens.?Soms zijn er mensen die al meer dan 10 jaar zitten te wachten op medische zorgen of een noodzakelijke operatie, brandwonden, tumoren, cataract, open lip en nog veel meer. Dankzij de inzet van Mercy Ships en de steun van de mensen kunnen we dit gratis doen?, gaat Katia verder. Op 26 oktober is ze terug van haar avontuur op de Africa MercyJe kan dit initiatief steunen door een bijdrage te storten aan Mercy Ships, Exelsiorlaan 89/2 te 1930 Zaventem op BE90 0016 0298 6432 met de vermelding ?Katia Nolens #5274?. Giften van 40 euro of meer zijn fiscaal aftrekbaar.